People

Sektor Guvernante Francess Lasien

Sektor Brescias Frue, Sektor Guvernanten Francess Lasien styrer sektoren med en hård hånd. Hun ser hele sektoren som sin potentielle fjende. Dette gælder primært de andre adelsfamilier, som hun godt ved nærer dyb mistro til hende efter kuppet på Burn Chellenved, patriarken for Chellenveds adelshus og tidligere Herre over Brescia. Kuppet skete for ca. 40 år siden og har været kulminationen af en længere periode af fjendskab mellem de to huse.

Francess Lasien har indført en organiseret morder eksklave kaldet Kloens Eksklave. Hun ser det som et værktøj til at fjerne sine politiske fjender og derved stadfæste sin magt. Hun er dog ganske klar over at hun ikke blot kan slå ihjel til højre og venstre uden at Adeptus Terra føler hun er inkompetent og afskaffer hende. Derfor benytter hun ikke sit redskab så tit som hun ville ønske.

Der bliver stillet færre ressourcer til rådighed for at bekæmpe udefrakommende fjender, men hendes taktik skaber dog politisk stabilitet og kun et enkelt nævneværdigt oprør er blevet stablet på benene siden. Adlings Begrænsningen i 964.M41 var hendes første udspil, hvilket medførte en kort borgerkrig på de fleste planeter. Loven gik på at alle adelsfolk skulle stille deres vagter til rådighed for den Imperielle Garde i tilfælde af nødvendighed og skulle afsætte en del af deres yngste til slavelejre på den nykoloniserede planet Produkos Alpha. Formålet var at begrænse adelens magt og derved begrænse mængden af ligegyldige interne stridigheder ved at lade Sektor Guvernanten være stærkest. Dette gav hende muligheden for at være diplomatisk i de fleste stridigheder mellem husene fra en position af magt. Formålet var også at gøre sektoren mere dynamisk. Burn Chellenveds styre var kendetegnet ved at de mange adelsfamilier ikke bakkede ham op i beslutninger, hvilket på det tidspunkt var nødvendigt. Hun spillede sine kort rigtigt og besejrede samtlige adelhuses oprør, inklusiv sit eget, med hjælp fra den Imperielle Garde. Hun er blevet udstødt af sit adelshus, der mistede lige så meget som alle andre, men de har ikke magten til at gøre noget ved hende.

Hun er stærk tilhænger af Pavens Kult og er politisk allieret med Pave Ludovica. Francess Lasien proklamere ofte at det er tydeligt at miraklerne er tegn på Kejserens velsignelser, men alliancen rygtes at være mere end dette. Det rygtes at Pave Ludovica har en stor interesse i Kloens Eksklave og at de enorme mængder penge som de troende donere går til at udrydde hendes politiske fjender. Et andet rygte går på at de er elskende og at troen ikke er politisk, men ærligt, hvilket er langt fra hvad der ofte regnes med fra adelsfolk.

Flådeadmiral Ultor Yghallan

Flådeadmiral over Brescias kampflåde. Han er en standhaftig mand også kaldet det Første Sværd. Denne ærestitel stammer fra Yghallan traditionen om at den bedste flådekaptajn i familien overtager alt sikkerhedsarbejdet for Yghallan, navnet Ultor og titlen Første Sværd. Familien benytter sig ofte af kloning til at fremavle flere familiemedlemmer, hvilket giver et problem da både navnet og udseendet derved ofte er ens. Dette har betydet at en kaptajn eller admiral for en af Brescias krydsere er ’gået igen’ i løbet af de sidste 1500 år og er derved både blevet meget kendt og fået et godt ry.

Ultor Yghallan ønsker at beskytte hele sektoren, men han har ikke skibe nok. De fleste patruljerer de bedste ruter mod pirater og den slags, mens resten deltager i krigszonerne i sektoren. Især De Tusinde er generende for Yghallan, men han holder dem stangen ved udmanøvrering og baghold.

Cardinal Hexennacht

Den eneste Cardinal i sektoren er Hexennacht. Han er af Konservatismen, hvilket er den mest fremtrædende underkult af Den Kejserlige Kult i sektoren. Han står som leder af alle grene af den Imperielle Kult i sektoren, men virkeligheden er anderledes. Selvudnævnte Pave Ludovica er en stor modstander af hans konservative metoder og ønsker fremgang og frem for alt Cardinal posten.

Hexennacht er dog ikke på nuværende tidspunkt klar til en konfrontation med Paven, da en Ork invasion truer Zembius.

Han foretrækker at koncentrere sit fokus og det alene holder nok Orkerne stangen. Han kæmper i frontlinien med hammer og skjold, hvilket indgyder respekt fra de mange civile militsstyrker og få garder på planeten. Rygterne går på Sororitas gør alt arbejdet.

Han har fået indført at et billede af ham i gang med at bekæmpe rigets fjender, skal være tilstede i hver kapel eller kirke.

Pave Ludovica

Pave Ludovica er faktisk en højtrangerende præstinde bosiddende på Markennon Primus og leder af Pavens Kult. Hendes politiske rådgivere har kørt hende i en position til at blive næste Cardinal i tilfælde af Hexennachts død for en Orks hånd.

Hver måned og helligdag går med at udføre mirakler, f.eks. at græde blod eller at brænde syndige tilskuere med helligt lys. Hendes projektioner i holographer og udsendelser på voxkanaler har givet hende stor popularitet blandt folket på Markennon Primus, den stærkest befolkede planet i sektoren.

Hun har fået sin søster Adville erklæret kætter, men Adville flygtede inden dommen kunne blive eksekveret. Nu får Ludovica hende jagtet med hjælp fra både inkvisitor og Sororitas. Hun skyr ingen midler, men har folkets ve og vel på sin agenda, det er jo hendes største støtter.

Burn Chellenved

Burn blev kuppet for ca. 40 år siden og siden da har ingen set ham eller hørt til hans skæbne. Under Burns lederskab blev to ork invasioner stoppet. Nu er der blot rester tilbage af disse ellers kæmpe hære. Rygtet går at han blev myrdet af Francess Lasien personligt, men Francess Lasien bekræfter eller afkræfter ikke disse rygter.

Huset Chellenved hader dog både hus Lasien samt sektor Guvernanten, men er ikke i stand til at gøre meget ved det.

Lord Marshall Mezla Napan

Den øverste dommer i Arbites for sektor Brescia er Mezla Napan. Han har fået indført at alle planeter skal have en tilstedeværelse af Praetors, lokale betjente, der støtter Arbites. Uddannelsen af disse har lagt ham meget på sinde og han har fulgt det nøje. Dette betyder at på trods af den lave uddannelse af Adepts generelt i sektoren, så kan der stadigt være lov og orden.

Hans forgænger var mindre bøjelig og mere doktrinær, men begik selvmord af ukendte årsager.

Mezla Napan har indført en kommissær gruppe, kaldet Rødt Mærke, for Praetors der ellers er selvstyrende. Rødt Mærke er en gruppe Arbites der udøver terror og afstraffelse mod Praetors der begår for syndige fejltrin.

Ærkeadministrator Tetravelli

Den ledende Asministratum arbejder i sektoren er Tetravelli. Han er bosiddende på Markennon Primus. Tetravelli modsætter sig det nye styre som Sektor Guvernanten har indført og foretrækker at lade tingene blive som de altid har været.

Han er stor i kæften og kommer ofte med udtalelser som han ikke har forstand på eller som er fordelagtigt.

Ærke Magos Eclipse

Eclipse er bosiddende på Krarken Temple og er den ældste og viseste præst for teknologi i sektoren. Ærgeligt at næsten ingen forstår hvad han siger. Eclipse er oldgammel, flere tusinde år. Han er en del af sin hjemplanet nu og virker som en kæmpe maskine. Han er kendt som Omnisiads Apparitio Primoris Brescia, Omnisiads Profet i Brescia.

Ærke Magos Akizen Zenao

Det mere menneskelige modstykke i kulten. Akizen Zenao er bosiddende på Xenthorp Major, som han forsøger at få gjort til en Forge World eget af Mechanicus.

General Strool Draken

Den øverste general for sektorens samlede gardister. Strool Draken befinder sig ofte i nærheden af Francess Lasien og tager hendes råd i kampen mod Imperiets fjender.

Han er af Draken æt og derved krigerisk. Han foretrækker at bekæmpe fjenden hurtigt og hans tætte forhold til Sektor Guvernanten giver ham mulighed for have indflydelse på tiende og hvad der skal indeholde. Ofte beder han om flere gardister.

People

Life is a prison. Death is release. Migal